EL REFUGI

El Refugi de la Ferrería del Vedat.

El refugi té unes normes d´ús i cal respectar-les.

No es pot reservar ni pernoctar, es pot utilitzar com a aixopluc o per esmorçar o dinar sempre que es compleixin les normes del refugi.

Preguntes frecuents:

S’ha de pagar per utilitzar el refugi?

És gratuït, l’únic que es demana és que es deixi net, els voluntaris que el mantenim no tenim per què fer d’escombriaires de tothom que hi passa.

Es poden pujar cotxes al refugi?

No, el mes a prop que el podeu deixar és a la font del Senglar, abans de la cadena, les pistes forestals que hi porten són d’ús de vianants i només accessibles per a vehicles d’emergències o de treballs forestals.

Té graella el refugi, hi ha llenya, es pot fer foc al refugi?

El refugi disposa d’una graella només accessible a l’usuari del 15 d’Octubre al 15 de Març de l’any següent, llenya intentem deixar-ne sempre per l’usuari però no està garantida, pot ser que l’usuari anterior l’hagi gastat tota, es pot fer foc a la llar de foc a dins el refugi però sota la vostra responsabilitat sempre dins del període que us hem indicat; recordar que del 15 de Març al 15 d’Octubre no es pot fer foc al bosc, extremar precaucions, en cas d’accident truqueu al 112 com més aviat millor.

Està tancat el refugi? Disposa de llits i es pot utilitzar a les nits?

Sempre està obert, no s’ha de demanar cap clau, en cas de causes meteorològiques o d’altre tipus adverses no es pot negar l’entrada al refugi a ningú, no disposa de llits, l’únic mobiliari és una taula i uns bancs de fusta per seure-hi. A causa dels problemes que hi ha hagut amb alguns grups que venien al refugi a les nits, l’ADF Teia va decidir no apuntar cap grup o persona que no pertanyi a una entitat ja sigui un cau, grup excursionista, etc.

Com s’arriba al refugi de la Ferreria?

Arribant amb el cotxe, deixar-lo aparcat al final del carrer de la Riera de Teia. Just aquí hi ha una bifurcació de camins forestals. Agafa el de la dreta i després un altre cop cap a la dreta a la següent bifurcació trobaràs la font del Senglar, doncs aquest camí cap amunt us portarà fins al monument del sagrat cor i d’aquí al refugi que està allà mateix, a uns 50 metres.