caenfrdeites
 
 
SERVEI D’ACTIVITATS AQUÀTIQUES 2022
SERVEI D’ACTIVITATS AQUÀTIQUES 2022
Piscina Municipal temporada 2022
Piscina Municipal temporada 2022
Butlletí municipal. Maig 2022
Butlletí municipal. Maig 2022
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

L’Ajuntament de Teià demana noves millores a les línies de bus

Imprimir correu electrònic

Bus C15Aquest dijous, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha tramès un escrit a la Subdirecció General de Transport Públic i Mobilitat de la Generalitat per queixar-se de la situació que s’ha viscut avui a la línia de bus C-8 entre Teià i Barcelona.

La suspensió, entre les 7 i quarts de 10 del matí, del servei ferroviari de Rodalies com a conseqüència d’una avaria elèctrica a Badalona ha provocat que molts usuaris del tren hagin fet servir l’autobús per traslladar-se als seus llocs de treball o estudi. De rebot, aquest augment de la demanda ha superat la capacitat dels vehicles, de manera que s’han produït escenes d’aglomeracions i de persones que s’han hagut de quedar a les parades, tal com han denunciat diversos usuaris a través de les xarxes socials.

Aquests episodis no sols van en detriment de la qualitat del servei, sinó que posen en risc la integritat de les persones que viatgen dretes i sense cap dispositiu de subjecció en cas de contratemps o accident a l’autopista.

Aquesta circumstància, que des del passat 7 de març pràcticament havia quedat superada amb el darrer augment de 15 a 20 expedicions diàries en cada sentit, amenacen de reproduir-se un altre cop a partir de dilluns vinent, dia 25, quan Renfe i Adif tenen previst iniciar un seguit de millores a la xarxa ferroviària de Barcelona que provocarà afectacions puntuals sobre diverses línies de Rodalies durant un període, pel cap baix, d’un any sencer.

Petició municipal

Davant d’aquest escenari, l’Ajuntament ha recollit totes les queixes que s’han fet públiques a les xarxes socials i les ha traslladades a la Generalitat, que és l’administració competent en matèria de transport interurbà.

En l’escrit, l’Ajuntament exigeix “mesures correctores per evitar que es torni a repetir aquesta situació, així com que les empreses concessionàries de la línia C-8 assignin busos grans en aquestes circumstàncies”.

Aquesta tarda mateix, el subdirector de Transport Públic i Mobilitat, Benjamín Cubillo, ha contestat a l’alcalde. Cubillo ha atribuït l’episodi a “un fet imprevisible” que ha impedit “atendre amb els serveis de bus amb un servei adequat” i s’ha compromès a “fer seguiment de la demanda sobre les dades d’ocupació en situació de normalitat”.

En aquest sentit, l’alcalde li ha recordat que el passat dia 13 l’Ajuntament ja li va remetre “un primer escrit d’anàlisi de les mesures complementàries” adoptades arran de les obres de remodelació de l’estació de Rodalies d’Ocata, acompanyada d’una sol·licitud de noves millores.

Anàlisi del servei

En aquesta carta, l’Ajuntament constatava que fins al 25 de març “el servei havia funcionat correctament”. Durant els primers dies de les obres a l’estació, la línia de bus C-15 entre Teià i Ocata va perdre a l’entorn de 150 usuaris diaris, mentre que la C-8 en va guanyar al voltant de 550. En conseqüència, el balanç era “molt positiu” per al transport públic, ja que, en conjunt, es va incrementar el nombre total d’usuaris.

Ja aleshores, l’Ajuntament apuntava que “es tracta d’un increment que preveiem que vagi a l’alça a mesura que avancin les obres i les restriccions de l’N-II”, raó per la qual sol·licitava a la Generalitat que posi vehicles de major capacitat en les franges horàries de més demanda.

Efectes sobre la C-15

L’Ajuntament considera “essencial” el bus C-15 per a les persones que surten o arriben a Teià. Aquest servei té la consideració de línia urbana, per la qual cosa la seva prestació i el seu finançament corren a càrrec del municipi, i no pas de la Generalitat.

En l’escrit que l’Ajuntament va adreçar a la Subdirecció General, el consistori constata que la supressió, des del passat 5 d’abril, d’un carril de circulació en cada sentit a la carretera està provocant que les expedicions de la C-15, especialment en hora punta, passin a ser de 45 minuts enlloc dels 40 que haurien de ser amb el nou recorregut fins a l’estació de Rodalies del Masnou.

A més, la situació també provoca acumulacions de gent a l’estació del Masnou perquè la llançadora habilitada per Renfe per als usuaris d’aquell municipi tampoc pot complir els seus horaris. Tot plegat provoca el col·lapse del servei.

És per tot això que els usuaris de la C-15 comencen a deixar d’utilitzar el servei, per la poca eficiència en temps i freqüència, la qual cosa reverteix en l’augment del dèficit, que assumeix íntegrament l’Ajuntament de Teià. L’alcalde observa que es tracta d’una línia que “històricament era fiable amb una freqüència de pas cada 30 minuts” i apunta que “no tenim capacitat financera per doblar la línia amb un segon vehicle”.

Per aquest motiu, l’Ajuntament sol·licita a la Generalitat que adopti “les mesures corresponents perquè els autobusos puguin complir els seus horaris de pas o, en el seu defecte, que reforci la línia C-15 en hores puntes amb algun autobús més per complir l’horari i pal·liar les aglomeracions”.

Per acabar, l’Ajuntament recorda que el 2021 i el 2022 ja va afegir 30.000 euros més, a petició de la concessionària del servei, per fer front al dèficit de la línia.

Agenda

evento-principal-16396.jpg
Dissabte, 02 Juliol
20:00
Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
1.jpg
Dimarts, 05 Juliol - 05 Juliol
17:00 - 19:45
Piscina Municipal de Sant Berger
22 07 05 Hora del conte Juliol_En BUM i el tresor del pirata1.jpg
Dimarts, 05 Juliol
18:00
expo solidaria.JPG
Dimecres, 06 Juliol
18:00
2.jpg
Dimecres, 06 Juliol
18:00
4.jpg
Dijous, 07 Juliol
16:30
XBM ok  joc_de_taula.jpg
Dijous, 07 Juliol
17:00
Biblioteca de can Llaurador
Antonio Chen Guang (1).jpg
Dijous, 07 Juliol
22:00
8.jpg
Divendres, 08 Juliol
18:00
Casal de Joves ASAC

Exposicions

1.png
16 Juny - 17 Juliol
web expo punts_de_llibre.jpg
14 Juny - 15 Juliol
08:00 - 00:00

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites