caenfrdeites

SERVEIS

El ple aprova el Pla de Participació Ciutadana

Imprimir correu electrònic
ple set2017aEl ple municipal de l’Ajuntament de Teià va aprovar ahir per unanimitat de tots els grups municipals (ERC-Compromís amb Teià, GT i PDeCAT) el Pla de Participació Ciutadana. La sessió va començar amb un minut de silenci en record de les víctimes dels atemptats gihadistes del passat mes d’agost a Barcelona i Cambrils.

La regidora de Cooperació, Montse Riera, va llegir una moció de rebuig als atacs i de felicitació als cossos policials i d’emergències. El text rebutja “qualsevol tipus de violència que propagui l’odi arreu del món” i expressa el compromís de l’Ajuntament de “seguir treballant per la cohesió social, la convivència i la inclusió social” al municipi. La resolució també sol·licita la integració dels Mossos d’Esquadra en tots òrgans de coordinació policial a escala internacional “per coordinar millor la lluita antiterrorista”.

A continuació, el ple va aprovar inicialment el Pla de Participació Ciutadana de Teià 2017-2022, abans de posar-lo a exposició pública. A partir d’ara s’obre un termini de 30 dies hàbil per presentar-hi esmenes. Es tracta d’un document amb diverses línies d’actuació que té per objectiu fer efectiu el dret de participació i informació dels ciutadans, així com d’enfortir el teixit associatiu.

Per a la regidora de l’àrea, Sílvia Marcos, el Pla permetrà desplegar i fomentar accions de participació dels veïns en els afers públics, contribuint a fer un poble “més obert i democràtic”. Marcos va destacar el suport tècnic i econòmic de l’Oficina de Participació de la Diputació, i va expressar el seu agraïment “a la comissions tècnica i ciutadana, les entitats, les formacions polítiques i les persones que han fet possible aquest instrument”. El regidor de GT Abel Ballesteros va valorar el Pla com una “eina necessària molt positiva i ambiciosa, en la qual hi ha col·laborat molta gent” i va assenyalar que “alguns eixos estan molt propers en el temps i no depenen exclusivament de la Regidoria”. Per la seva part, el portaveu del PDeCAT, Francesc Ribas, va celebrar “les complicitats que s’han teixit amb la ciutadania i les entitats” en el decurs de la seva elaboració, i va assumir amb satisfacció que “el Pla ens donarà molta feina”.
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites